Van de week mocht ik spreken op het netwerkevenement georganiseerd door o.a. de Kamer van Koophandel en diverse gemeenten.
Hartstikke leuk natuurlijk!  Zeker omdat ik eigenlijk last-minute ingevlogen werd. De eigenlijke spreker en tevens
goede zakenrelatie van mij, was op het laatste moment verhinderd. Omdat ze de KVK niet wilde laten ‘zitten’ dacht zij direct aan mij, om het stokje van haar over te nemen. Nogmaals dank daarvoor Bianca!

Het evenement bestond uit 2 keynote sprekers en vervolgens kon de groep rond 250 ondernemers zich opsplitsen in verschillende workshops. En een van die workshops ging over de ‘(succes)verhalen van lokale ondernemers’. En daar zat ik dus 2 rondes achter elkaar om de mensen te inspireren, vragen laten te stellen en ook tips te geven.

Samen met een andere ondernemer mochten wij de vragen beantwoorden en ons verhaal vertellen. Vragen als hoe we ondernemen, wat we doen aan acquisitie, hoe je meer klanten kunt krijgen en veel meer.. En dit was zo ontzettend leuk om te doen.

Ik kreeg na afloop zoveel complimenten om mijn verhaal, maar daarnaast gaf ik de aanwezigen ook nog een waardevol cadeautje weg. Een cadeautje waar veel van de aanwezigen graag gebruik van wilden maken.

K.L.T. methode

Ze hadden in een korte periode van 45 minuten kennis met mij gemaakt (know), zij vonden mijn verhaal erg interessant en vonden mij leuk (like) en daarnaast gingen ze me ook vertrouwen door mijn verhaal (trust). 

Deze 3 stappen zijn echt ESSENTIEEL om klanten te krijgen. Zorg dus ook dat jij dit ook gaat doen.

Geef zoveel mogelijk content gratis weg. Word zichtbaar, spreek voor een groep, plaats interessant nieuws, geef waardevolle tips weg. Met alleen als doel dat het publiek JOU gaat leren kennen. Waardoor ze je leuk gaan vinden EN je gaan vertrouwen! De kans dat ze klant bij je worden is enorm vergroot hierdoor.