foto credits: Joke Kleijer

Laatst had ik een thema sessie met klanten van mijn high level business programma. Deze sessie stond geheel in het teken hoe zij in hun eigen markt een high level positionering kunnen innemen, zodat ze de allerbeste klanten gaan aantrekken. 

Want het maakt niet uit in welke markt je werkzaam bent, ook jij als ondernemer kan daarin de top van de markt gaan bedienen. De eerste stap die gezet moet worden is dat je zelf kiest dat je jouw bedrijf zo wilt gaan inrichten. (als je wilt weten hoe je dit voor elkaar krijgt stuur me even een bericht dan kijk ik naar de mogelijkheden die voor jouw bedrijf er zijn!)

Omdat mijn klanten de kennis over dit onderwerp super waardevol vonden, deel ik graag ook met jou 3 interessante succesfactoren die je ook kunt gaan implementeren.  

Succesfactor 1 om een high level positionering te krijgen:

Zorg dat je jezelf en je bedrijf high level positioneert! Klanten zien jou als voorbeeld en willen net als jou zijn. Dus welk verhaal vertel je en hoe zet je jezelf neer in je blogs of op je website. Wat maakt jou uniek en wat is jouw bijzondere visie die niemand anders heeft?

Welke grote resultaten hebben jouw klanten behaald met jouw hulp. Laat je klanten dit vertellen door middel van een testimonial. Juist de verhalen die anderen vertellen over jou maakt dat je steeds gewilder wordt en dat klanten voor je in de (wacht)rij staan. 

Succesfactor 2:

Wat slim is om te doen is het creeren van schaarste binnen je bedrijf. Je kunt niet iedereen helpen. Het begint allereerst al met het segmenteren van je niche. Hoe specifieker je bent hoe beter dit is. Zo weten de juiste high-end klanten dat jij speciaal voor hen er bent. Dat je hun begrijpt en weet wat ze nodig hebben. 

Maar denk ook aan andere dingen als dat je niet altijd bereikbaar bent en dat je aanbod voor maximaal een aantal personen is en/of dat mensen eerst op een wachtlijst komen te staan voordat ze deel kunnen nemen. Al dit soort stappen maakt dat je op een hogere positie komt en maakt je aantrekkelijk. 

Succesfactor 3:

Voor het claimen van je high-level positie is het belangrijk dat je je marketing daarop afstemt. Hierin vertel je welke grote transformatie je klanten kunnen bereiken als je met jou aan het werk gaan. Hoe groter de transformatie is, hoe hogere investering klanten willen betalen. 

Als voorbeeld wat jij kunt bereiken als je deelneemt aan mijn high level business programma is dat je leert hoe je een hooggeprijsd aanbod (10.000 euro en hoger) creeert en hoe je dit op een makkelijke manier kunt vermarkten zonder dat het je veel tijd kost. Daarnaast leer je hoe je zelf een high-end positie inneemt zodat je alleen de juiste klanten aantrekt die hoge resultaten willen bereiken en dus bereid zijn om een hoge investering te betalen. Dit maakt dat jij heel goed inkomen gaat verdienen zonder dat je hard hoeft te werken. 

Uitnodiging

Als jij ook toe bent aan deze stap, dan nodig ik je uit voor een vrijblijvend gesprek om de strategie door te nemen voor jouw bedrijf. Hierin geef ik je nieuwe inzichten om je bedrijf naar de top van de markt te brengen zodat je een doorbraak gaat maken in tijd, inkomen en succes. 

Lijkt je dit interessant? Vraag dan hier je gratis gesprek aan.

 Ik kijk er naar uit om je op kort termijn te spreken.