Vrijheid is de nummer 1 genoemde reden waarom veel kennisondernemers voor zichzelf zijn begonnen. Zelf bepalen wanneer je werkt, het makkelijk binnen halen van nieuwe klanten, dikke omzetten halen, een leuke leaseauto erbij, veel op vakantie, sparen voor later en ga zo maar door…

Helaas is de realiteit voor veel ondernemers toch niet zo rooskleurig als gedacht. Want er komt zoveel meer bij kijken bij het ondernemen dan alleen de leuke opdrachten doen en de omzet binnenhalen.

Het überhaupt binnen halen van die leuke opdrachten, valt eigenlijk ook vaak tegen. In de praktijk blijkt toch dat je de opdrachten die je hebt, tegen vaak veel te lage prijzen binnenhaalt. Dat je er veel meer uren aan zit, dan je gepland had. Dat er toch weer iets vanuit de klant veranderd moet worden en je het dan vervelend vindt om daar geld voor te vragen. Met 1 klant is dat natuurlijk niet zo heel erg, maar helaas komt het bijna met elke klant voor.

Het gevolg daarvan is, dat jij regelmatig in de stress zit voor de aankomende facturen die je moet betalen en waardoor je zelfs soms overweegt om er een part-time baan naast te nemen of helemaal te stoppen met hun bedrijf

Herkenbaar??

Maar hoe zou het voor jou zijn als je vanaf NU wel klanten krijgt die hoge prijzen willen betalen voor jouw diensten? Die echt de allerleukste en gemotiveerde klanten zijn die je maar wenst. Die JOU als expert zien en die gewoon jarenlang bij je willen blijven.

 

Onmogelijk? Nee hoor...

Graag deel ik 3 simpele stappen met je om deze hooggeprijsde opdrachten met gemak binnen te halen.

Stap 1: High-end Ondernemen

De allereerste stap die je moet gaan zetten is je bedrijf transformeren naar een high-end bedrijf.Leuk zou je denken.. maar hoe ga ik dat doen?

Allereerst is het verstandig om 1 duidelijke niche te kiezen en dan vooral een niche die bereid is om te investeren. Een volgende stap is dat je je gaat onderscheiden van je concurrenten en daarnaast gaat werken met high-end programma’s. Deze programma zijn van enorm veel waarde voor je klanten, waardoor de prijs flink omhoog kan (misschien wel het viervoudige dan dat je nu vraagt!). En het mooie eraan is dat je daarnaast ook nog veel minder gaat werken dan dat je nu doet (misschien wel de helft minder!).

Stap 2: High-end salesvaardigheden

Vervolgens is het zaak dat je deze high-end programma’s gaat verkopen. Je zult wellicht denken hoe kan ik dat voor elkaar krijgen, als ik al amper mijn normale prijzen kan verkopen. Dan kan ik je al direct gaan vertellen, dat het verkopen van deze hooggeprijsde programma’s veel makkelijker gaat. Wel is het belangrijk dat je een aantal slimme salesvaardigheden onder de knie krijgt en daarnaast dat je werkt met een simpele strategie. Geen ingewikkelde dingen, juist hele eenvoudige en makkelijk te leren tools.

Stap 3: High Level netwerk

De laatste stap is het bouwen van een high-level een netwerk om je heen, en dan bedoel ik ook echt een netwerk om je heen die minimaal op hetzelfde niveau als jij onderneemt (dus ook high-end!) of die zelfs nog op een iets hoger niveau onderneemt.
En dat hoeven echt geen hele groepen te zijn, maar dit kan al met een aantal ondernemers. Afgezien dat je elkaar scherp houdt, uitdaagt en ook kan samenwerken, kan je elkaar ook gaan aanbevelen EN zelfs ook daarop verschillende verdienmodellen op afstemmen. Hierdoor ga je echt hele grote stappen maken in je bedrijf.

Hoe zou het voor jou zijn als ook JIJ dit binnen no-time voor elkaar krijgt?

N

Dat je veel meer gaat verdienen dan dat je nu doet en dat ook nog eens in de helft van de tijd?

N

Dat je ook high-end programma’s voor jouw bedrijf gaat opstellen.

N

Dat je deze programma’s moeiteloos gaat verkopen waardoor je omzet misschien wel wordt vertienvoudigd?

N

Dat je een high level netwerk om je heen opbouwt die jouw bedrijf gaat aanbevelen, waardoor je gaat groeien naar bijvoorbeeld 1 miljoen euro?

Vrijblijvend gesprek

Wil je dit ook? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvend gesprek met mij aan en dan kijk ik graag naar jouw mogelijkheden. Want ik weet zeker dat het voor jou, als ervaren en ambitieuze kennisondernemer ook mogelijk is. Waarom wachten als je vandaag al de eerste stap daar naar toe kan zetten?

Dit gesprek is niet geschikt voor ondernemers die geen grote sprongen willen maken met hun bedrijf. Maar alleen voor ondernemers die dit jaar nog hun omzet minimaal willen verdubbelen.